Sok jabłkowo-porzeczkowy

Sok jabłkowo-porzeczkowy jest prawdziwą skarbnicą witamin.

Czarne porzeczki dzięki zawartości dużej ilości witamin, kwasów organicznych, pektyn oraz soli mineralnych mają właściwości odżywcze, dietetyczne i lecznicze,

Owoce czarnej porzeczki zawierają dużą ilość witamin C i P (wzmacnia ścianki naczyń krwionośnych) czarna porzeczka posiada zwiększoną ilość antyoksydantów (zmiataczy wolnych rodników).

Sok zawiera naturalnie występujące cukry.

Skład:
Sok jabłkowy NFC – 70%
Sok porzeczkowy NFC – 30%

Zawartość w 100 ml produktu:
Wartość energetyczna: ~ 46 kcal
Białko:  ~ 0,1 g
Węglowodany:  ~ 11,3 g
Tłuszcze:  ~ 0,0 g

Dostępny w opakowaniach 3 i 5 litrowych.

Sok zachowuje świeżość przez 14 dni po otwarciu, dzięki pakowaniu w worek bag-in-box. Specjalny zawór pozwala na wielokrotne dozowanie soku, bez dostępu powietrza do wewnątrz, zabezpieczając go przed zepsuciem. W trakcie użytkowania nie dopuścić, aby powietrze dostało się do wnętrza opakowania (kranik powinien być zawsze zalany sokiem).
Pasteryzowany. Osad na dnie opakowania jest zjawiskiem naturalnym.
Przechowywać w chłodnym i zacienionym miejscu, w temperaturze 2-20°C.