Sok jabłkowo-porzeczkowy
Sok jabłkowo-porzeczkowy jest prawdziwą skarbnicą witamin.
Czarne porzeczki dzięki zawartości dużej ilości witamin, kwasów organicznych, pektyn oraz soli mineralnych mają właściwości odżywcze, dietetyczne i lecznicze,
Owoce czarnej porzeczki zawierają dużą ilość witamin C i P (wzmacnia ścianki naczyń krwionośnych) czarna porzeczka posiada zwiększoną ilość antyoksydantów (zmiataczy wolnych rodników).
Sok zawiera naturalnie występujące cukry.
Skład:
Sok jabłkowy NFC – 70%
Sok porzeczkowy NFC – 30%
Zawartość w 100 ml produktu:
Wartość energetyczna: ~ 46 kcal
Białko: ~ 0,1 g
Węglowodany: ~ 11,3 g
Tłuszcze: ~ 0,0 g
Dostępny w opakowaniach 3 i 5 litrowych.
Sok zachowuje świeżość przez 14 dni po otwarciu, dzięki pakowaniu w worek bag-in-box. Specjalny zawór pozwala na wielokrotne dozowanie soku, bez dostępu powietrza do wewnątrz, zabezpieczając go przed zepsuciem. W trakcie użytkowania nie dopuścić, aby powietrze dostało się do wnętrza opakowania (kranik powinien być zawsze zalany sokiem).
Pasteryzowany. Osad na dnie opakowania jest zjawiskiem naturalnym.
Przechowywać w chłodnym i zacienionym miejscu, w temperaturze 2-20°C.
