Soki z naszej tłoczni

Nasz sad stanowi źródło doskonałych owoców, które zbieramy i przechowujemy w naszym przedsiębiorstwie. Nowoczesność upraw, rozmiar sadu, zaangażowanie naszego personelu oraz nasza pasja, sprawiają, że rok do roku zwiększamy nasze zbiory. Dzięki ich wielkości, posiadamy zapasy, które pozwalają na tłoczenie soków przez cały rok.

Soki z Witaminowej Tłoczni wyciskane są wyłącznie ze świeżych owoców i warzyw, a następnie pasteryzowane w niskich temperaturach, bez obróbki enzymatycznej, klarowania, czy filtracji. Pozwala im to zachować znaczną część składników bioaktywnych, pektyn i witamin.

Spożywanie mętnych soków tłoczonych ma korzystny wpływ na zdrowie. Składniki zawarte w sokach mętnych obniżają poziom cholesterolu we krwi, skutecznie zapobiegają miażdżycy i zawałom serca, regulują gospodarkę kwasów żółciowych, chronią przed nowotworami i powstawaniem kamieni żółciowych. Soki mętne są wskazane także dla osób dbających o sylwetkę ponieważ idealnie wymiatają z organizmu resztki pokarmów, regulują florę bakteryjną jelit i neutralizują substancje toksyczne.
Są doskonałym źródłem witaminy C, potasu, fosforu, magnezu, wapnia oraz innych, cennych składników mineralnych.

Jak pokazały badania laboratoryjne przeprowadzone przez SGGW w Warszawie „(…) sok jabłkowy naturalnie mętny jest bardzo cennym produktem, zarówno z punktu widzenia organoleptycznego, jak również prozdrowotnego.

Z racji tego, że sok jest nieklarowany, na dnie opakowania tworzy się osad. Stanowią go pektyny oraz celuloza, które wpływają dodatnio na wartość odżywczą soku. W związku z tym polecamy wstrząsnąć opakowaniem przed wypiciem.

Warto się zdrowo odżywiać, dlatego zapraszamy Państwa do sięgnięcia po nasz produkt!

Zastosowanie nowoczesnych metod pozwala na uzyskanie doskonałego i czystego produktu klasy PREMIUM.

Czy wiesz, że…

Aby otrzymać 5 litrów soku, należy zużyć prawie 8 kg owoców, a na 3 litry konieczne jest ich ok. 5 kilogramów!

Czy wiesz, że…

Nasze soki są tłoczone z owoców, a następnie pasteryzowane w niskich temperaturach. Tak powstały sok jest oznaczany jako NFC (not from concentrate – wyprodukowany nie z koncentratu).